2020. Április 10. | Zsolt
Előző

Csirkemelles gnocchi leves...

Következő

Hátszín magyaros burgonyakrémmel és ...

Lassú tűzhelyes sajtos karfiolbogyó

Hozzávalók (4 adag):

3 szelet szalonna

1 közepes fej karfiol, rózsáira szedve

¼ csésze csirkeleves

½ teáskanál só

¼ teáskanál bors

¼ teáskanál őrölt kurkuma (opcionális)

2 dl tejszínes csirkeleveslé

½ csésze apróra vágott mozzarella sajt

½ csésze apróra vágott Cheddar sajt

1 újhagyma, csak a zöld része, vékonyra szeletelve

 

Elkészítés: 

Helyezze a szalonnát egy nagy serpenyőbe és süsse közepes hőfokon, időnként forgatva, amíg egyenletesen megbarnul, kb. 10 percig. Tegye ki egy papírtörlőre, hogy a zsír felszívódjon. Amint kihűlt morzsolja össze és harmadolja el. Helyezze a karfiolt egy tűzálló tálba és öntse rá a csirkelevest. Ízesítse sóval, borssal és kurkumával.

Keverje össze egy tálban a tejszínes csirkelevest, a mozzarella sajtot és Cheddar sajtot. Öntse ezt is a karfiolkeverékre.

Főzze magas hőmérsékleten, amíg a karfiol az ön ízlése szerinti keménységű nem lesz.  Közvetlenül tálalás előtt keverje hozzá a morzsolt szalonna 2/3-át.

Ha az étel szaftja túlságosan hígnak tűnik, adjon hozzá 1 evőkanál kukoricakeményítőt 1 evőkanál vízben feloldva a szalonna hozzáadása előtt, és főzze mindaddig, amíg besűrűsödik, kb. 2–4 percig.

Tálalás: Helyezze a karfiolt egy tálba, a tetejét szórja meg zöldhagymával és a maradék szalonnával.

Előző

Csirkemelles gnocchi leves...

Következő

Hátszín magyaros burgonyakrémmel és ...

Kövess minket!