2017. Október 19. | Nándor
Előző

Édes csirkemell pirított zöldbabbal...

Következő

Fokhagymás királyrák tejfölös márt...

Kolbászos penne

Hozzávalók (4 főre):

25 dkg Kométa kolbász, karikára vágva

45 dkg penne tészta

1 db kockára vágott sárga kaliforniai paprika

1 db kockára vágott piros kaliforniai paprika

1 fej apróra vágott vöröshagyma

2 evőkanál apróra vágott petrezselyem

1 teáskanál fűszerpaprika

1 evőkanál sűrített paradicsom

80 dkg konzerv, darabolt paradicsom

2 evőkanál olívaolaj

ízlés szerint só, bors

 

Elkészítés:

Egy nagyobb lábosban forrósítunk fel 2 evőkanál olívaolajat, pirítsuk meg a hagymát kis lángon, kevergetve kb. 5 percig, addig, amíg megpuhul. Keverjük hozzá a kétféle paprikát, a konzerv paradicsomot a levével együtt, a sűrített paradicsomot, a fűszerpaprikát. Forraljuk fel az egészet. Adjuk hozzá a kolbászt, szórjuk meg a petrezselyemmel, sózzuk, borsózzuk. Keverjük jól meg és főzzük kis lángon 10-15 percig. Közben forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet. Tegyük bele a tésztát, és főzzük al dentére, kb. 8-10 perc. Szűrjük le és tegyük egy tálba. Öntsük rá a mártást és keverjük jól össze. Szórjuk meg petrezselyemmel. Díszíthetjűk reszelt parmezán csíkokkal.

Forrás: Kométa

Előző

Édes csirkemell pirított zöldbabbal...

Következő

Fokhagymás királyrák tejfölös márt...

Kövess minket!