2017. Október 17. | Hedvig
Előző

Bulgur saláta...

Következő

Olasz húsgombóc...

Karfiol bundában, joghurttal

Hozzávalók:

1 kg karfiol

7 dkg liszt/tönkölyliszt

1 db tojás

ízlés szerint só

olívaolaj a sütéshez

2-3 dl natúr joghurt

 

Elkészítés:

A karfiolt szedjük rózsákra, majd forró, sós vízben főzzük puhára. (kb. 10 perc) Szűrjük le és hagyjuk kihűlni, majd először a tojásba, azt követően pedig a lisztbe forgassuk bele. Az olajat egy serpenyőben forrósítsuk fel és a karfiolokat adagonként 5-7 perc alatt süssük szép pirosra. Csöpögtessük le egy papírtörlőn. Tálaljuk joghurttal, aki szereti a pikáns ízeket, az a joghurtba bekeverhet egy kis curryt.

Előző

Bulgur saláta...

Következő

Olasz húsgombóc...

Kövess minket!