2019. Június 17. | Laura, Alida
Előző

Spárga saláta eper...

Következő

Füstölt pisztráng céklával...

Húsvéti bárány zöldségágyon

Hozzávalók:

2 hagyma, vastagra szeletelve

2 nagy sárgarépa, vastagra szeletelve

kb. 1½ k, bárány comb, kicsontozva, felesleges zsír eltávolítva

4 fokhagyma gerezd, aprítva

3 rozmaring ág

2 evőkanál olívaolaj

A zöldség körethez

80 dkg bébi répa, hámozott

50 dkg fagyasztott zöldbab

60 dk fagyasztott borsó

kis csomó menta

kis csokor petrezselyem, finomra vágva

1 citrom

1 dl narancs juice

1 ek. olívaolaj

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200C / 180C-on, gáztűzhelye esetében 6-os fokozaton. Tegyük a hagymát és a szeletelt sárgarépát egy tepsibe, vagy hőálló tálba. A megtisztított bárányt dörzsöljük be olívaolajjal, Tűzdeljük meg a fokhagyma szeletekkel és a rozmaringlevéllel, majd tegyük a zöldség tetejére, felfelé állítva. Öntsünk 100 ml vizet az edénybe, majd süssük kb. 45 percig. Ellenőrizzük a hőmérsékletet, ha kb. 60 C fok, akkor még további 15 percig süssük. Ha elkészült, akkor még 10 percig pihentessük fólia alatt.

 

Forraljunk fel egy serpenyőben sós vizet. Adjuk hozzá a sárgarépát, főzzük 8 percig, az utolsó 2 percben adjuk hozzá a borsót és a babot. Öntsük le a vizet a zöldségről, adjunk hozzá 1 ek. olívaolajat, az apróra vágott fűszereket, ízesítsük a citromhéjjal és a gyümölcslével.

 

Tálalás: vágjuk a bárányt vékony szeletekre. Tegyük a zöldséget egy nagy, előmelegített tálba, és helyezzük a húst a közepére.

 

Előző

Spárga saláta eper...

Következő

Füstölt pisztráng céklával...

Kövess minket!