2 hagyma, vastagra szeletelve
2 nagy sárgarépa, vastagra szeletelve
kb. 1½ k, bárány comb, kicsontozva, felesleges zsír eltávolítva
4 fokhagyma gerezd, aprítva
3 rozmaring ág
2 evőkanál olívaolaj
A zöldség körethez
80 dkg bébi répa, hámozott
50 dkg fagyasztott zöldbab
60 dk fagyasztott borsó
kis csomó menta
kis csokor petrezselyem, finomra vágva
1 citrom
1 dl narancs juice
1 ek. olívaolaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200C / 180C-on, gáztűzhelye esetében 6-os fokozaton. Tegyük a hagymát és a szeletelt sárgarépát egy tepsibe, vagy hőálló tálba. A megtisztított bárányt dörzsöljük be olívaolajjal, Tűzdeljük meg a fokhagyma szeletekkel és a rozmaringlevéllel, majd tegyük a zöldség tetejére, felfelé állítva. Öntsünk 100 ml vizet az edénybe, majd süssük kb. 45 percig. Ellenőrizzük a hőmérsékletet, ha kb. 60 C fok, akkor még további 15 percig süssük. Ha elkészült, akkor még 10 percig pihentessük fólia alatt.
Forraljunk fel egy serpenyőben sós vizet. Adjuk hozzá a sárgarépát, főzzük 8 percig, az utolsó 2 percben adjuk hozzá a borsót és a babot. Öntsük le a vizet a zöldségről, adjunk hozzá 1 ek. olívaolajat, az apróra vágott fűszereket, ízesítsük a citromhéjjal és a gyümölcslével.
Tálalás: vágjuk a bárányt vékony szeletekre. Tegyük a zöldséget egy nagy, előmelegített tálba, és helyezzük a húst a közepére.