2020. Április 10. | Zsolt
Előző

Lassú tűzhelyes sajtos karfiolbogyó...

Következő

Cukkinis pulykamelltekercs...

Hátszín magyaros burgonyakrémmel és erdei gyümölcsökkel

Hozzávalók (4 főre):

80 dkg hátszín

 

Burgonyakrémhez:

4 db nagyobb burgonya

15 dkg füstölt szalonna (vagy kenyérszalonna)

2 közepes fej vöröshagyma

3 ek sűrített paradicsom

3-4 gerezd fokhagyma

ízlés szerint só, őrölt bors 

 

Mártáshoz:

1 csomag fagyasztott erdei gyümölcs

2 dl vörösbor

2 ek. cukor

1 ek. vaj

1 tk. keményítő

 

Elkészítés:

A húsból vágjunk kétujjnyi vastag szeleteket, majd vasserpenyőben (a lemezserpenyőnek nincs hőtartása és visszapuhul a hús) süssük minimum 220-240 Celsius fokos edényben. Mielőtt a serpenyőbe tesszük a húst, hintsünk bele egy csipetnyi sót. A hús kapjon erős kérget (2-3 perc) és ne mozgassuk, amíg sül.

A burgonyakrémhez a szalonnát, a hagymát a héjában főtt, megtisztított krumplival együtt botmixerrel pépesítsük, tegyük hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét valamint a fűszereket.

A mártáshoz a cukrot vajon karamellizáljuk, öntsük rá a gyümölcsöket és a bort. Ha elpárolgott az alkohol, adjuk hozzá a keményítőt és hagyjuk egy kis ideig összeérni az ízeket.

Kínáljunk hozzá markánsan kesernyés, pörkölt kávés ízvilágú, éjsötét láger sört.

 

Előző

Lassú tűzhelyes sajtos karfiolbogyó...

Következő

Cukkinis pulykamelltekercs...

Kövess minket!