2020. Október 01. | Malvin
Előző

Görög ízek – Zöldfűszeres joghurt...

Következő

Görög ízek - sertésszelet citromos m...

Görög ízek -- Sült csirkecomb diómártással

Hozzávaló (4 főre):

4 db lebőrözött csirkecomb vagy  csirkemell
10 dkg dióbél + 4-5 szem nagyobbra darabolt a díszítéshez

½ db negyedelt citrom

3 evőkanál olívaolaj

1,5 dl száraz fehérbor

3 dl csirkealaplé

1 db babérlevél

2 gerezd fokhagyma

1,5 dl zsíros görög joghurt

ízlés szerint só, bors

 

A díszítéshez:

friss, apróra vágott petrezselyemzöld

 

Elkészítés:

Dörzsöljük be a csirkedarabokat citrommal. Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben és nagy lángon, minden oldalukon pirítsuk aranyszínűre a húsdarabokat.  Tegyük hozzá a bort, forraljuk fel, majd öntsük hozzá a húslevest, tegyük bele a babérlevelet, ízesítsük sóval, borssal. Lassú tűzön, a húsdarabokat időnként megforgatva pároljuk, kb. 20 percig, amíg a hús megpuhul.

 

A dióbelet a fokhagymával robotgépben pürésítsük. krémmé. Ha a csirke elkészült, egy helyezzük egy előmelegített tálra és tálalásig tartsuk melege. A visszamaradt főzőlébe tegyük bele a diós-fokhagymás masszát és a joghurtot, majd az egészet lassú tűzön kb. 5 percig melegítsük, amíg a mártás kellően besűrűsödik. Ha szükséges ízesítsük sóval, borssal. Öntsük a sült húsra a diómártást és a nagyobb darab diókat, hintsük meg a friss petrezselyemmel, melegen, sült burgonyával és friss salátával tálaljuk.

 

Előző

Görög ízek – Zöldfűszeres joghurt...

Következő

Görög ízek - sertésszelet citromos m...

Kövess minket!