2019. Április 19. | Emma
Előző

Mediterrán rakott ördöghal...

Következő

Rizottó királyrákkal...

Gombás Tagliatelle

Hozzávalók (4 főre) :

 40-50 dkg Tagliatelle tészta

1 ek. olívaolaj

1 fej vöröshagyma, apróra vágva

3 dkg szárított vargánya, hideg vízben áztatva, lecsöpögtetve

20 dkg gomba, szeletelve

2 dl fehérbor

1 dl zöldségleveslé

2 csipet szárított kakukkfű

15 dkg olajban tartósított szárított paradicsom

2 dl tejszín

2 db száras kakukkfű

8 dkg parmezán

ízlés szerint só,  frissen őrölt bors

 

Elkészítés

Egy nagy fazékban bő, sós vízben főzzük a tésztát al dentére. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat és pároljuk meg benne a hagymát. Adjuk hozzá a gombát és lassú tűzön pároljuk tovább. Öntsük hozzá a fehérbort és addig főzzük, amíg a felére párolog. Adjuk hozzá a leveslét, a kakukkfüvet és főzzük további 5 percig. Vágjuk a paradicsomot vékony csíkokra, adjuk az elkészült szószhoz és kis lángon főzzük össze. Ízesítsük sóval, borssal. Szűrjük le a tésztát. Egy serpenyőben forraljuk fel a tejszínt és keverjük össze a tésztával, öntsük rá a szószt. Díszítsük kakukkfű szárral. Azonnal tálaljuk. Kínáljunk hozzá reszelt parmezánt.

Előző

Mediterrán rakott ördöghal...

Következő

Rizottó királyrákkal...

Kövess minket!