2017. Augusztus 20. | István
Előző

Fettucine Alfredo...

Következő

Burgonyasaláta rákkal, avokádóval...

Garnélarák saláta tálkában

Hozzávalók:

6 nagy jégsaláta levél, megmosva
1 db avokádó
400g friss (vagy fagyasztott) garnélarák

1 gerezd fokhagyma
5 evőkanál olívaolaj (plusz a sütéshez)
2 evőkanál fehér balzsamecet
1 evőkanál méz
1 teáskanál citromlé
ízlés szerint só, frissen őrölt bors és chilli pehely

Elkészités:

A páchoz keverjünk össze egy evőkanál  olajat a zúzott fokhagymával. Tegyük bele a rákokat és hagyjuk állni. Addig készítsük el a többi hozzávalót. Az öntethez keverjük össze a maradék négy evőkanál olajat a balzsamecettel és a mézzel. Ízesítsük sóval, borssal és chillivel. Helyezzük egy tálaló tálra a salátaleveket körkörösen, mintha egy tálkát formálnánk. Az avokádót hámozzuk meg és vágjuk apró darabokra. Egy kevés citromlével locsoljuk meg, ezzel elkerülhető, hogy megbarnuljon. A avokádót helyezzük a saláta levél „tálka” belsejébe  és locsoljuk meg a szósszal. Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, majd a rákokat mindkét oldalán süssük másfél-másfél percig, amíg üveges nem lesz. Sózzuk, borsozzuk. Helyezzük a saláta tálkába, szépen elrendezve, középre. Azonnal tálaljuk, akár fokhagymás pirítóssal.

 

Erika Kukri, svájci tudósító

Előző

Fettucine Alfredo...

Következő

Burgonyasaláta rákkal, avokádóval...

Kövess minket!