2017. December 16. | Etelka, Aletta
Előző

Kolbászos penne...

Következő

Tonhalas kebab...

Fokhagymás királyrák tejfölös mártogatóval

Hozzávalók (2 adag):

100 g királyrák (lehet fagyasztott is)

10 koktélparadicsom

9 gerezd fokhagyma

200 g saláta mix (rukkola, madársaláta, bébispenót)

2 dl tejföl

1 csokor petrezselyem

1 dl száraz fehérbor

ízlés szerint só, durvára őrölt bors

fél citrom leve

2 dl olívaolaj

bagett

Elkészítés:

A fokhagymákat aprítsuk apró darabokra. Egy wokban hevítsünk fel 2 dl olívaolajat, és dobjuk rá a felaprított fokhagyma 3/4-ét és a királyrákot. Magas hőfokon pirítsuk egy-két perceg. Öntsük fel a fehérborral, s kevergessük egy-két percig, amíg elillan az alkohol.  Ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel és citromlével.  A végén tegyük bele a koktélparadicsomokat. Addig süssük, hogy épp csak átforrósodjanak, de ne legyenek túl puhák.

 

A fokhagymás mártogatóshoz a maradék fokhagymát keverjük a tejfölbe, fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel és citromlével.

 

Kínálás: pirított bagettel. salátával.  A saláta mixet helyezzük egy nagy, lapos tányérra és tegyük mellé a fokhagymás garnélákat. Helyezzük mellé a fokhagymás mártogatóst és a bagettet.   
  

Előző

Kolbászos penne...

Következő

Tonhalas kebab...

Kövess minket!