2017. December 18. | Auguszta
Előző

Őszi saláta töltött gombával...

Következő

Garnélarák saláta tálkában...

Fettucine Alfredo

Hozzávalók (2 főre):

20 dkg Fettuccine tészta (jelentése:kicsi szalag)

3 evőkanál vaj

8-10 dkg frissen reszelt parmezán sajt

fokhagymás borsos fűszerkeverék (vagy 2 gerezd egészen apróra zúzott fokhagyma, ízlés szerint bors)

ízlés szerint apróra vágott bazsalikom

 

Elkészítés:

Főzzük ki a tésztát sós forró vízben al dentére.  Szűrjük le, de egy csészényi főzővizet tegyünk félre. Közben ugyanabban a főzőedényben olvasszuk a vajat aranybarnára (így mogyorós íze lesz). Tegyük bele a tésztát, keverjük össze, majd hintsük meg 5 dkg parmezán sajttal. Locsoljuk meg 2 evőkanál főző lével, keverjük össze, majd jó alaposan hintsük meg a fokhagymás borssal. Azonnal tálaljuk, szórjuk meg a maradék parmezánnal, de aki szereti díszítheti bazsalikommal is.  
Erika Kukri, svájci tudósító

Előző

Őszi saláta töltött gombával...

Következő

Garnélarák saláta tálkában...

Kövess minket!
Cimkefelhő