2018. Július 21. | Dániel, Daniella
Előző

Erdei gombás csusza ropogós...

Következő

Lazacsteak karottás ruccolával...

Fehérboros rizottó – félbarna sörrel

Hozzávalók:

0,25 dkg Arborio rizs

2 dl fehérbor

4 dl alaplé

10 dkg parmezán

20 dkg cékla

 

Elkészítés:

A céklát megpucoljuk és apró kockákra vágva, ízlés szerint fűszerezve megsütjük. Az arborio rizst és egy kevés póréhagyma kockát olíván megpirítunk, majd felöntjük az alaplével és fehérborral. Folyamatos kevergetés mellett, amikor már majdnem elkészült, hozzáadjuk a reszelt parmezánt és az apró darab vajakat. Ezek után közepes lángon főzve folyamatosan kevergetjük, míg krémes állagot nem kapunk. A tökéletes állag elérése előtt nem sokkal hozzákeverjük a sült cékla kockákat.

 

TIPP:

A rizottó mellé félbarna sört ajánlunk, hiszen a cékla enyhén édeskés ízeit jól visszhangozza a sötétebb maláták ízvilága, míg a teltebb sör mellett könnyebben csúszik a parmezános, vajas rizottó.

Receptek és tálalás: Pálvölgyi Zoltán séf

 

 

Előző

Erdei gombás csusza ropogós...

Következő

Lazacsteak karottás ruccolával...

Kövess minket!