2020. Július 03. | Kornél, Soma

Epres spárga saláta

Hozzávalók:

500 g zöldspárga

300 g eper

3 evőkanál fenyőmag

borsmentalevél

ízlés szerint tengeri só, porcukor, őrölt bors

öntethez:

2 evőkanál méz

3 evőkanál fehér balzsamecettel

½ lime, héja és leve

2 evőkanál olívaolaj

 

Elkészítés

Először is tisztítsuk meg a spárgát. Késsel távolítsuk el a száráról a pikkelyeket, majd vágjunk, vagy törjünk le a spárga végeiről 1-2cm-et. Szeleteljük fel a spárgákat kissé ferdén kb. fél centiméter vastagságúra. Egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a fenyőmagot, tegyük hozzá a spárgát, szórjuk bele a porcukrot, a sót és az őrölt borsot. Amikor a spárga már puha, de még roppanós, vegyük ki és hagyjuk kihűlni.

Közben tisztítsuk meg az epret, távolítsuk el a szárakat, vágjuk vékony szeletekre, és helyezzük egy tálra.  Készítsünk el az öntetet. Helyezzük egy tálba a mézet, adjuk hozzá a lime-ot, a balzsamecetet és az olívaolajat, keverjük alaposan össze. Ha a spárga kissé kihűlt, keverjük össze az összes hozzávalót, és ismét hagyjuk állni 5 percig. Fogyaszthatjuk magában, de sült húshoz, halhozis remek köret lehet.

Szervírozás: Helyezzük tányérokra, díszítsük mentalevéllel. 

Kövess minket!