2018. Február 20. | Aladár, Álmos
Előző

Zöldfűszeres garnélarák...

Következő

Lazacsteak karottás ruccolával, édesb...

Darált húsos pite

Hozzávalók (8 szelet):

Tésztához:

30 dkg liszt,

16 dkg puha vaj

2 tojás

csipet só

3 ek. hideg víz

 

Töltelékhez:

50 dkg darált marhahús

10 dkg aszalt áfonya

1 fej vöröshagyma

1 közepes méretű sárgarépa

1 dl tejszín

1 ág kakukkfű levele

ízlés szerint só, bors

 

Elkészítés:

A lisztet, sót, vajat,  a vizet és 1 tojást dolgozzuk jól össze, majd tegyük legalább 30 percre a hűtőbe.

 

Áztassuk be az áfonyát. Vágjuk finomra a vöröshagymát, reszeljük le a sárgarépát. 1 ek. vajban pirítsuk üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a répát és süssük további pár percig együtt. Egy tálban keverjük össze a darált húst, a tejszínt, a hagymás keveréket, a lecsepegtetett áfonyát, a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, majd dolgozzuk jól össze.

 

A tésztát osszuk két részre. Nyújtsuk ki mindkettőt kör alakúra, majd az egyiket helyezzük egy kerek, kivajazott hőálló tálba. Öntsük rá a húsos masszát, majd fedjük be a másik tésztalappal. Nyomjuk össze a széleket és kenjük meg a tetejét a maradék felvert tojással. Szurkáljuk meg villával és süssük 180 fokon kb. 40 percig.

Előző

Zöldfűszeres garnélarák...

Következő

Lazacsteak karottás ruccolával, édesb...

Kövess minket!