2019. Október 19. | Nándor
Előző

Sörkorcsolya – citrusos pohárdessze...

Következő

Zürichi szeletelt hús...

Currys zöldség

Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg karfiol

40 dkg brokkoli

20 dkg sárgarépa

1 kis vöröshagyma, apróra vágva

1 ek. olívaolaj

1-2 ek. curry por

2 db tejszín

1 szelet toastkenyér

3 dkg mandulapehely

ízlés szerint só, bors

 

Elkészítés:

A karfiolt és a brokkolit rózsákra szedjük, a sárgarépát megtisztítjuk és 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Forrásban lévő sós vízben a sárgarépát és a karfiolt kb. 7 percig főzzük, majd hozzátesszük a brokkolit és további öt percig főzzük. A zöldségeket kivesszük és a levéből 2,5 dl-t félreteszünk. Egy serpenyőben a felhevített olívaolajon megpároljuk a hagymát, ha már üveges megszórjuk a curryvel, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejszínt és a zöldséglét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Helyezzük a zöldségeket egy tűzálló tálba és locsoljuk meg a mártással. A toast kenyeret morzsoljuk finomra, keverjük össze a mandulapehellyel és szórjuk rá a zöldségekre. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig süssük. Még finomabb, ha a tetejére egy kis reszelt sajtot is szórunk.

Előző

Sörkorcsolya – citrusos pohárdessze...

Következő

Zürichi szeletelt hús...

Kövess minket!