Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg karfiol
40 dkg brokkoli
20 dkg sárgarépa
1 kis vöröshagyma, apróra vágva
1 ek. olívaolaj
1-2 ek. curry por
2 db tejszín
1 szelet toastkenyér
3 dkg mandulapehely
ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A karfiolt és a brokkolit rózsákra szedjük, a sárgarépát megtisztítjuk és 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Forrásban lévő sós vízben a sárgarépát és a karfiolt kb. 7 percig főzzük, majd hozzátesszük a brokkolit és további öt percig főzzük. A zöldségeket kivesszük és a levéből 2,5 dl-t félreteszünk. Egy serpenyőben a felhevített olívaolajon megpároljuk a hagymát, ha már üveges megszórjuk a curryvel, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejszínt és a zöldséglét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Helyezzük a zöldségeket egy tűzálló tálba és locsoljuk meg a mártással. A toast kenyeret morzsoljuk finomra, keverjük össze a mandulapehellyel és szórjuk rá a zöldségekre. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig süssük. Még finomabb, ha a tetejére egy kis reszelt sajtot is szórunk.