2020. Július 04. | Ulrik
Előző

Hátszín magyaros burgonyakrémmel és ...

Következő

Tonhal filé fahéj-szezám kéregben, c...

Cukkinis pulykamelltekercs

Hozzávalók:

1 kg cukkini

1 marék vörös áfonya

1 csokor zöldhagyma

8 vékony szelet pulykamellfilé

néhány ág rozmaring

só,

bors

olívaolaj

 

Elkészítés:

A húsokat kiterítjük, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Zöldséghámozóval vékony csíkokat vágunk a megmosott, szárazra törölt cukkiniből és beborítjuk vele a húsokat. Rozmaringlevelet csipkedünk rá és szorosan feltekerjük. Olívaolajjal megkenjük, és alufóliába csomagoljuk, két végét összetekerjük, mint egy szaloncukrot. Tepsire tesszük, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük. A maradék cukkinit felkockázzuk, a zöldhagymát felkarikázzuk. Kevés olívaolajon megpirítjuk a zöldhagymát, majd nagy lángon a cukkinit is pár perc alatt, végül hozzádobjuk az áfonyát, ha szükséges kevés vizet löttyintünk alá.

A karikára vágott hústekercset az áfonyás cukkinivel tálaljuk.

 

recept: Gallicoop

 

Előző

Hátszín magyaros burgonyakrémmel és ...

Következő

Tonhal filé fahéj-szezám kéregben, c...

Kövess minket!