2019. Szeptember 17. | Zsófia
Előző

Zürichi szeletelt hús...

Következő

Karfiol felfújt...

Csőben sült paradicsomos cukkini

Hozzávalók (4 személyre):

40 dkg parmezán sajt

4 közepes cukkini

2 fej hagyma

3 gerezd fokhagyma, összezúzva

6-7 közepes, kemény paradicsom

5-6 ek. olívaolaj

2-3 ek. provance-i fűszerkeverék

½ csokor petrezselyem, apróra vágva

3 ek. vaj

ízlés szerint só, bors

 

Elkészítés:

A cukkinit megmosást követően – héjastól – fél cm-eres darabokra vágjuk. A hagymát

szintén megtisztítjuk és kb. 2 mm-esre szeleteljük. A paradicsomot 1 cm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Egy serpenyőben a cukkinit és a hagymát az olívolajban átsütjük. Egy hőálló edényt kivajazunk és tetőcserépszerűen elrendezzük benne a zöldségeket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a provance-i fűszerkeverékkel. Az összezúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet összekeverjük, a vajat pedig a lereszelt parmezánnal. Mindkettőt rámorzsoljuk a zöldségekre, majd kb. 20 percig sütjük, illetve addig, amíg aranybarna nem lesz a teteje.

Előző

Zürichi szeletelt hús...

Következő

Karfiol felfújt...

Kövess minket!