2019. Augusztus 24. | Bertalan
Előző

Garnélarák saláta tálkában...

Következő

Sörkorcsolya – citrusos pohárdessze...

Burgonyasaláta rákkal, avokádóval

Hozzávalók:

40 dkg burgonya

20 dkg rák

1 csokor ruccola

6 ek. citromlé

6 ek. olívaolaj

l ek. borecet

1 mogyoróhagyma

1 avokadó

ízlés szerint só, cayenne-i bors

2 ek. olívaolaj a rák megpárolásához

 

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítást követően sós vízben főzzük meg. (Az ínyencek tehetnek a vízbe rozmaringot, foghagymát.) Ha már egy kissé kihűlt hámozzuk meg és karikázzuk fel. Közben a rákot egy serpenyőben olívaolajon pároljuk meg. Készítsük el a salátaöntetet az olajból, 3 ek. citromléből, ecetből, az apróra vágott mogyoróhagymából, ízesítsük sóval, cayenne-i borssal, majd öntsük rá a burgonyára és óvatosan keverjük össze. Az avokádót vágjuk ketté, magozzuk ki és óvatosan vegyük ki a belsejét. Vágjuk egyforma méretűre és azonnal locsoljuk meg a maradék citromlével. Az avokádót és a ruccolát keverjük össze, majd – szintén óvatosan – adjuk a burgonyához. Tálalhatjuk tálaló edényben, de nagyon látványos, ha az avokádó héjába helyezzük vissza, jól megpúpozva. 

Előző

Garnélarák saláta tálkában...

Következő

Sörkorcsolya – citrusos pohárdessze...

Kövess minket!