2017. Augusztus 22. | Menyhért, Mirjam
Előző

Padlizsános mártogató...

Következő

Karfiol bundában, joghurttal...

Bulgur saláta

Hozzávalók:

375 g bulgur

750 ml forró zöldséglé

l db zöldszínű paprika, felkockázva

1 db piros színű paprika, felkockázva

4 szál újhagyma, finomra vágva

50 g mazsola

30 g fenyőmag

3 evőkanál olívaolaj

ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors

bazsalikom, apróra vágva

menta, apróra vágva

1 citromnak a leve és a reszelt citromhéja

 

Elkészítés:

Tegyük a bulgurt egy tálba, öntsük rá a forró zöldséglét. Fedjük le és hagyjuk 20 percig állni, hogy feldagadjon és puhuljon. Húsz perc elteltével a burgurt tegyük egy lábosba, forraljuk fel, majd keverjük bele a vörös és sárga paprikát, az újhagymát, a mazsolát és a fenyőmagot. Egy kis tálban keverjük össze a citrom levét, héját, az olívaolajat és a mentát. Keverjük bele jó alaposan a bulgurba. Sózzuk és borsozzuk. Tegyük bele a tálalótálba és díszítsük bazsalikommal, de szórhatunk rá diót, pekándiót is.

Előző

Padlizsános mártogató...

Következő

Karfiol bundában, joghurttal...

Kövess minket!