2018. Augusztus 21. | Sámuel, Hajna
Előző

Chilis sajtleves pirított csirkecsíkok...

Következő

Spenótos pite fetával...

Borscs

Hozzávalók (4 személy):

50 dkg cékla

50 dkg káposzta

1 fej vöröshagyma

1 ek. olaj

2 ek. vörösborecet

1 l húslevesalaplé

1-2 db babérlevél

4 ek. tejföl

ízlés szerint só, bors

 

Elkészítés:

Hámozzuk meg a céklát, majd csíkozzuk fel. A hagymát vágjuk finomra. Forró olajon süssük a hagymát üvegesre. Adjuk hozzá az ecetet, a céklát és pároljuk puhára. Öntsük fel az alaplével és főzzük tovább, kb. 25 percig.

 

A káposztát vágjuk csíkokra, adjuk a leveshez. Tegyük bele a babérlevelet, 1 csipet cukrot, sózzuk, borsozzuk. Főzzük ismét kb. 25 percig.

 

Tálalás: Tegyünk a leves tetejére tányéronként 1 ek. tejfölt, megszórhatjuk apróra vágott friss kaporral is.. Kínáljuk foghagymás pirítóssal.

 

 

Előző

Chilis sajtleves pirított csirkecsíkok...

Következő

Spenótos pite fetával...

Kövess minket!