2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Háromrétegű csokoládé álom...

Következő

Mákos-vaníliás kifli...

Waldvierteli máktorta

Hozzávalók:

200 g vaj

200 g kristálycukor

1 zacskó vanília cukor

6 tojás

200 g darált mák

100 g őrölt mogyoró

60 ml rum

1 csipet fahéj

némi vaj a forma kikenéséhez

egy kis üveg áfonyalekvár

 

A citromos mázhoz:

200 g porcukor

1 ek citromlé

1 tojásfehérje

 

Elkészítés:

A vajat, a cukrot és a vanília cukrot habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a vajas keverékhez adjuk és tovább keverjük. A mákot, a mogyorót, a fahéjat és a rumot hozzáadjuk, majd jól elkeverjük. A tojásfehérjéket habbá verjük, és összeforgatjuk a tésztával. A tésztát vajjal kikent tortaformába öntjük, és 200 fokos sütőben 40–50 percig sütjük. Az elkészült tésztát kihűtjük, kettőbe vágjuk és megkenjük az áfonyalekvárral.

 

A citromos mázhoz a tojásfehérjét, a citromlevet és a porcukrot elkeverjük, majd a tortára öntjük és hagyjuk megszilárdulni.

recept: Rosemarie Neuwiesinger máktermelő, Sallingberg

Előző

Háromrétegű csokoládé álom...

Következő

Mákos-vaníliás kifli...

Kövess minket!