2019. November 19. | Erzsébet
Előző

Tejszínes csoki háromszög...

Következő

Háromrétegű csokoládé álom...

Túrógombóc

Hozzávalók:

50 dkg sovány túró

15 dkg zabkorpa

4 db tojás

30 csepp folyékony édesítőszer

1 citromból nyert citromhéj

1 csipet só

3 dl sovány joghurt

 

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a 2 csipet sóval kemény habot verünk. A sárgájához hozzámorzsoljuk a zsírszegény túrót, hozzámérjük a zabkorpát és alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat, majd egy kevés fehérjével lazítjuk. Ezután óvatosan hozzáforgatjuk a kemény fehérjehabot majd az egészet 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

 

Egy fazékban enyhén sós vizet forralunk. A túrós masszából kis gombócokat készítünk, és a lobogó vízben megfőzzük. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor még kb. 1 percet főzzük és leszűrjük. A zsírszegény joghurtot kikeverjük édesítővel és egy pár csepp citromlével Tányérra kiszedünk a gombócokból, és a joghurttal meglocsolva tálaljuk, xilittel megszórjuk a tetejét.

recept: Rákos Lili

Előző

Tejszínes csoki háromszög...

Következő

Háromrétegű csokoládé álom...

Kövess minket!