2018. Július 18. | Frigyes
Előző

Kókuszos lime sorbet...

Következő

Krémes emeletes epres – diétás...

Szénhidrátszegény almás-mogyorós süti

Hozzávalók:

160 gramm darált mandula

4 ek. xilit vagy más édesítő

½  csomag sütőpor

3 tojás

3 ek.tejföl

2 savanyú alma

1 késhegynyi fahéj

1 lime (vagy citrom) leve

40 gramm dió durván összevágva

40 gramm mogyoró durván összevágva

50 gramm olvasztott vaj

 

Elkészítés:

Vágjuk le az alma héját, csumázzuk ki és vágjuk apró kockákra. A citromlevet keverjük össze a fahéjjal. A tojásokat, a vajat és a tejfölt turmixoljuk össze, majd keverjük hozzá a többi összetevőt. Öntsük egy sütőpapírral kibélelt kb. 20 x 3w0 cm-es tepsibe és süssük 170 fokon kb. 45 percig. Tálalás előtt kockázzuk fel és szórjuk meg porcukrot helyettesítő édesítővel.

Burri Erika
Előző

Kókuszos lime sorbet...

Következő

Krémes emeletes epres – diétás...

Kövess minket!