2017. December 16. | Etelka, Aletta
Előző

Kókuszos lime sorbet...

Következő

Banános csoki fagyi...

Sült zabkása körtével és áfonyával

Hozzávalók:

20 dkg zabpehely

10 dkg szeletelt mandula

50 g nádcukor

1 tk őrölt fahéj

½ tk só

1 tk sütőpor

2 közepes körte

10 dkg áfonya

2 ek vaj + a forma kikenéséhez

1 kisebb tojás

2 dl tej

 

Elkészítés:

A zabpelyhet, a szeletelt mandulát, a cukrot, a fahéjat, a sót és a sütőport egy nagy keverőtálba tesszük. A körtéket meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. A puha vajjal együtt a keverőtálba tesszük és összekeverjük a többi hozzávalóval. A tojást kissé felverjük, kikeverjük a tejjel és ezt is a tálba öntjük, jól összedolgozzuk, a végén az áfonyát is óvatosan hozzákeverjük, ügyelve, hogy ne törjük össze. Egy hőálló tálat kivajazunk és megtöltjük a masszával. 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk a formában kihűlni, majd légmentesen záró dobozba tesszük vagy felszeleteljük és fogyasztjuk.

Havas Dóra, lilafuge.hu

Előző

Kókuszos lime sorbet...

Következő

Banános csoki fagyi...

Kövess minket!