2017. Május 30. | Janka, Zsanett
Előző

Gyümölcsös kehely...

Következő

Gluténmentes kávétorta...

Sárgarépa torta

sárgarépa torta

Hozzávalók:

6 csésze reszelt sárgarépa

1 csésze barna cukor

1 csésze mazsola

4 db tojás

1 1/2 csésze cukor

1 csésze növényi olaj

2 teáskanál vanília kivonat

1 csésze apróra vágott ananász (ha konzerv, hagyjuk jól lecsorogni a levét)

3 csésze liszt

1 1/2 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál só

4 teáskanál őrölt fahéj

1 csésze apróra vágott dió

 

Elkészítés:

Egy közepes tálban keverjük össze a reszelt sárgarépát és a barna cukrot. Tegyük félre egy órára, majd keverjük hozzá a mazsolát. Egy nagy tálban verjük fel a tojásokat, majd fokozatosan keverjük hozzá a cukrot, az olajat és a vaníliát.  Keverjük hozzá az ananászt. Tegyük hozzá a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat, majd addig keverjük, amíg homogén nem lesz. Végül keverjük össze a sárgarépa keveréket és a diót, majd keverjük bele a már összeállított masszához. Öntsük az egészet egy tortaformába és 175 C–ra előmelegített sütőben süssük 45-50 percig. Végezzünk fogpiszkálóval egy sütőpróbát. Mielőtt kivesszük a sütőből hagyjuk legalább 10 percig hűlni. Ha már jól kihűlt vonjuk be hideg tejszínes sajttal.

Előző

Gyümölcsös kehely...

Következő

Gluténmentes kávétorta...

Kövess minket!