2017. December 15. | Valér
Előző

Málnahabos tekercs...

Következő

Cseresznyés pite joghurttal...

Mini sajttorta

Hozzávalók:

Tésztához:

1/3 csésze keksz morzsa

1 ek. cukor

1 ek. olvasztott margarin

Töltelékez:

1 (22 dkg) csomag lágy krémsajt

1/4 csésze cukor

1 1/2 tk. citromlé

1/2 tk. reszelt citromhéj

1/4 tk. vanília kivonat

1 tojás

6 db maffin sütőforma

 

Elkészítés:

Egy közepes tálban keverjük össze a keksz morzsákat, a cukrot és a margarint egy villa segítségével, amíg homogén nem lesz. Hat részre osztva helyezzük a maffin tálkák aljára a keveréket, szorosan nyomjuk le és 165 C-ra előmelegített sütőben süssük 5 percig, majd hagyjuk kihűlni. A sütőt ne kapcsoljuk ki.

 

Közben tegyük egy tálba a krémsajtot, a cukrot, a citromlevet, a citromhéjat és a vaníliát, keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojás, s azzal is keverjük jól össze. A krémet szintén hat részre osztva tegyük bele a maffin tálkában, a már megsült keksz tetejére. A tálkák kb. ¾ részéig legyen a tartalom. Tegyük vissza a sütőbe és süssük további 25 percig. Csak akkor vegyük ki a tálkákból, ha már teljesen kihűlt. Fogyasztásig majd helyezzük a hűtőszekrénybe.

Díszítés: tegyünk a sütik tetejére pár szem gyümölcsöt és öntsük le csoki öntettel.

 

Előző

Málnahabos tekercs...

Következő

Cseresznyés pite joghurttal...

Kövess minket!