2017. Június 28. | Levente, Irén
Előző

Áfonyás kávés cupcake...

Következő

Tejszínes csoki háromszög...

Mandulás mousse

Hozzávalók:

4 levél világos színű zselatin

15 dkg mandulapép

10 dkg tejszínes túró

5 dl natúr joghurt

5 dkg porcukor

2 tk. citromlé

2 dl tejszín

 
Elkészítés:

Hideg vízben puhítsuk fel a zselatint. A mandulapépet, a túrót, a joghurtot, a porcukrot és a citromlét helyezzük egy keverőtálba és keverjük krémesre. A zselatint nyomkodjuk ki, majd egy edényben, közepes hőfokon olvasszuk fel. Keverjünk hozzá 1 ek. mandulakrémet és az egészet óvatosan öntsük a maradék krémhez, Verjük fel a tejszínt és óvatosan, krémkanállal keverjük a krémhez. Helyezzük a krémet tálkákba és tegyük be a hűtőbe min. fél órára. Fogyasztás előtt díszítsük manduladarabokkal, vagy különféle gyümölcscsel, de nagyon finom úgy is, ha fagylaltadagoló kanállal gombócokat formálunk a krémből, desszertes tányérra helyezzük és leöntjük gyümölcsöntettel+

Előző

Áfonyás kávés cupcake...

Következő

Tejszínes csoki háromszög...

Kövess minket!