2017. December 14. | Szilárda
Előző

Banános csoki fagyi...

Következő

Mini sajttorta...

Málnahabos tekercs

Hozzávalók:

A krémhez:

5 dl Tejszív logóval ellátott tejszín

30 dkg málna

1 narancs lereszelt héja

1 cl narancslikőr (triple sec) vagy narancsaroma

1 dkg vaníliás cukor

4 dkg kristálycukor

2 dkg habfixáló

 

A piskótához:

4 db tojás

8 dkg liszt

8 dkg kristálycukor

2 ek víz

csipet só

 

Elkészítés:

A tojások sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd apránként belekeverjük a lisztet is. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beledolgozzuk a masszába a vízzel együtt. Nagy, lapos tepsibe zsírpapírt fektetünk, vékonyan elkenjük rajta a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.

 

Még melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt, szorosan feltekerjük, és visszacsomagoljuk a sütőpapírba. (Ha nem sikerült egyben leszednünk a sütőpapírt, csomagolhatjuk konyharuhába is. Azért fontos melegen szorosan feltekerni a piskótát, mert, ha mindezt hidegen tennénk, a tészta széttörne.) Amíg a tészta hűl, elkészítjük a tölteléket.

 

A tejszínből a habfixáló és a cukor hozzáadásával kemény habot verünk. Keveset (kb. 6 evőkanálnyit) félreteszünk a sütemény külső díszítéséhez, a többit ízesítjük a narancslikőrrel, a narancshéjával, a vaníliás cukorral. Belekeverjük a málnát, és megkenjük vele a piskótát. Az egészet óvatosan feltekerjük, külsejét vékonyan megkenjük a maradék habbal, és legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük. Vastag szeletekre vágva kínáljuk.

Recept: Bereznay Tamás

Előző

Banános csoki fagyi...

Következő

Mini sajttorta...

Kövess minket!