2018. Június 21. | Alajos, Leila
Előző

Étcsokis kókuszpite – diétás...

Következő

Répatorta – diétázóknak...

Húsvéti Gelato

Hozzávalók:

10 dkg Colomba sütemény (Olasz mandulás narancsos kalács)

20 dkg tojássárgája (kb. 12 db)

225 ml tej

275 ml tejszín

5 dkg cukor

 

A tetejére:

1.5 dkg sózott pörkölt mandula

0,6 dkg csokoládé pehely

0,2 dkg kávépor

 

Elkészítés:

Forraljuk fel a tejet és a tejszínt, majd verjük fel a tojássárgát a cukorral. Adjuk hozzá a tejet a tojáshoz, és folyamatos kevergetés mellett főzzük, amíg a hőmérséklete eléri a 90 °C-ot. Morzsoljuk bele a Colomba süteményt és keverjük el teljesen. A keveréket tegyük fagylaltkészítőbe és készítsük el a Colomba fagylaltot.

Keverjük össze a csokoládé pelyhet a kávéporral, ezzel szórjuk meg a fagylalt tetejét, végül adjuk hozzá a mandulát.

recept: Lavazza

Előző

Étcsokis kókuszpite – diétás...

Következő

Répatorta – diétázóknak...

Kövess minket!