2017. November 25. | Katalin
Előző

Cseresznyés pite joghurttal...

Következő

Sárgarépa torta...

Gyümölcsös kehely

Hozzávalók:

1 csésze friss málna

1 csésze friss szeder, félig összetörve

1 csésze friss eper, négybe vágva

1 teáskanál citromhéj

1 teáskanál frissen préselt citromlé

1/4 csésze cukor

1 csésze hűtött tejszín, felverve

1/4 csésze tejföl

1 evőkanál cukor

1/4 teáskanál vanília kivonat

1 csésze összetört keksz

 

Elkészítés:

Helyezzük a málnát, szedret, és a szamócát egy tálba. Adjuk hozzá a citromhéjat, citromlevet és 1/4 csésze cukrot. Keverjük addig, amíg a cukor összekeveredik a gyümölcsökkel és gyümölcsök levet kezdenek engedni. Fedjük le és hűtsük körülbelül 1 órán át. Helyezzük a tejszínt és a tejfölt egy tálba. Adjunk hozzá 1 evőkanál cukrot és a vanília kivonatot. Kevergessük addig, amíg a keverék lágy, homogén állagú nem lesz. Ez kb. 5-8 perc. Helyezzük a kínáló kelyhek aljára a keksz morzsát, majd néhány kanál gyümölcsöt és egy réteg tejszínhabot. Ismételjük a rétegeket, a tetejét szórjuk meg keksz morzsával.

Előző

Cseresznyés pite joghurttal...

Következő

Sárgarépa torta...

Kövess minket!