2017. Április 26. | Ervin
Előző

Kókuszos lime sorbet...

Következő

Csokis-kávés tortácska...

Gluténmentes kávétorta

Hozzávalók: (8-10 adag):

4 tojásfehérje

60 ml magolaj

100 ml kávé

150 g porcukor

1g só

75 g burgonya keményítő

30 g rizsliszt

40 g kukorica keményítő

½ citrom héja

8 g szárított élesztő

0.5 g vanília

 

Elkészítés:

Főzzük le a kávét, majd hagyjuk langyosra hűlni. Válasszuk szét a tojásokat. Egy habverővel keverjük össze a kávét az olajjal és a citromhéjjal. Szitáljuk át a lisztet, és adjuk hozzá a kétféle keményítőt, az élesztőt, a cukrot és a vaníliát, hogy egy könnyű keveréket kapjunk. Verjük fel a tojásfehérjéket, majd óvatosan forgassuk bele a lisztbe.  Vajazzuk ki a mini tortaformákat és öntsük bele a tésztát. 150°C-on süssük 35 percig.
recept: Lavazza

 

Előző

Kókuszos lime sorbet...

Következő

Csokis-kávés tortácska...

Kövess minket!