2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Mézeskalács...

Következő

Túrógombóc...

Fehércsokoládés málna torta

Hozzávalók:

28 cm-es tortaforma

A tésztához:

100 g hideg vaj

70 g porcukor

1 csipet só

1 tojás

200 g liszt

2 evőkanál őrölt mandula

 

A málna krémhez:

300 g málna (frissen vagy kiolvasztva)

70 g porcukor

1 teáskanál frissen facsart citromlé

1 csipet só

2 evőkanál kukoricakeményítő

 

A csoki réteghez:

150 g tejszín

70 g vaj

300 g kiváló minőségű fehér csokoládé

 

Elkészítés:

Készítse el a tésztát a süti aljához. Helyezze a tálba lisztet, a porcukrot, a sót, a mandulát és keverje össze. Adja hozzá a tojást és a hideg vajat, keverje össze és gyúrja jól át.  Helyezze a tésztát az olajozott és liszttel meghintett formába, tegye a hűtőbe kb.30 percig, majd percig 170 ° - on süsse kb.18 percig.

 

A következő torta réteghez mossa meg a málnát (amikor a gyümölcs kiolvadt, engedje le a vizet) és tegye egy serpenyőbe. Keverjek össze 100 ml vízzel, cukorral, citromlével, sóval és kukoricakeményítővel, majd folyamatos keverés közben főzze közepes lángon, addig, amíg a keverék kissé besűrűsödik. Tegye a tölteléket a tészta tetejére és tegye a hűtőbe legalább fél órára, hogy megszilárduljon a málnakrém.

 

Időközben aprítsa fel a csokoládét és tegye egy tálba. Forralja fel a tejszínt és a vajat egy serpenyőben, és azonnal öntse a forró tejszín - vaj keveréket a fehér csokoládédarabokra. Keverje addig, amíg a csokoládé megolvad. Óvatosan öntse keveréket a tortára. Helyezze vissza a hűtőszekrénybe legalább 2 órára.

 

Tálalás: díszítsük csokoládé forgáccsal, vörös cukor szívvel vagy málnával. Hűtés után a málna torta néhány nap után még mindig jó ízű. Le is lehet fagyasztani, jól felolvasztható.

 

 

Előző

Mézeskalács...

Következő

Túrógombóc...

Kövess minket!