2017. Október 21. | Orsolya
Előző

Gluténmentes kávétorta...

Következő

Áfonyás kávés cupcake...

Csokis-kávés tortácska

Hozzávalók (10 darabhoz):


A tésztához:

• 300g fehér búzaliszt

• 100g cukor

• 100g olívaolaj

• 1 tojás

• 40g tojássárgája (kb. 2 tojás)

• 6g élesztő

• vanília

• só

• ½ citrom héja

 

Kávékrém:

• 200g víz

• 300ml feketekávé

• 2 tojás

• 20g tojássárgája (kb. 1 tojás)

• 50g cukor

• 40g kukorica keményítő

• 75g csokoládé

 

Meringue:

• 60g tojásfehérje (kb. 2 tojás)

• 120g cukor

 

A tésztakosarak elkészítése:

A tojásokat és a tojássárgáját öntsük egy hosszú, magas edénybe. Nagyon lassan csurgassuk rá az olívaolajat, majd kézihabverővel jól keverjük össze. A keveréket öntsük át egy nagyobb edénybe és adjuk hozzá a lisztet, a cukrot, a citromhéjat és a vaníliát. Keverjük össze míg egy laza tésztát nem kapunk, majd egy órára tegyük a hűtőbe pihenni. Olajozzuk ki a tortaformákat és töltsük meg őket a tésztával.  30-50 g kerüljön egy-egy formába. 180 °C – ra előmelegített sütőben süssük 10-12 percig. Mielőtt a krémet beletöltenénk hagyjuk a kosárkákat kihűlni.

 

A  krém elkészítése:

A kávékrémet és a meringue-et a végén össze kell keverni.

 

Kávékrém

Főzzük le a kávét és aprítsuk fel a csokoládét. Egy tálban keverjük össze a tojásokat, a tojássárgákat és a cukrot, majd adjuk hozzá a keményítőt. Lassan, kézzel keverjük össze. Forraljuk fel a vizet, majd öntsük hozzá a tojásos keveréket.  Főzzük kb. 2 percig, amíg be nem sűrűsödik. Adjuk hozzá a kávét, majd vegyük le a tűzről és szórjuk bele az apróra vágott csokoládét.  Addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe.

 

Meringue

A hozzávalókat keverjük össze és addig verjük, amíg sűrű, krémszerű állaga nem lesz. Ez a folyamat akár 5 percig is eltarthat. Miután a kávékrém teljesen lehűlt adjunk 50 g meringue-t minden 150 g kávékrémhez és keverjük alaposan össze.

Előző

Gluténmentes kávétorta...

Következő

Áfonyás kávés cupcake...

Kövess minket!