2017. December 15. | Valér
Előző

Mini sajttorta...

Következő

Gyümölcsös kehely...

Cseresznyés pite joghurttal

Hozzávalók:

20 dkg magozott cseresznye

2 közepes alma, kockára vágva

30 dkg liszt

2 tk. sütőpor

csipetnyi só

3 L méretű tojás

15 dkg cukor + 2 ek.

5 dl natúr joghurt

1 ek. konyak

1 ek. barna rum

¼ tk. vanília aroma

a szóráshoz egy kis porcukor

 

Elkészítés:

Vajazzunk ki egy 24 cm átmérőjű tortaformát, béleljük ki sütőpapírral. Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, a sütőport és a sót. Keverjük habosra a tojásokkal 15 dkg cukrot, majd dolgozzuk bele a joghurt felét és az összes szárazanyagot. A tészta felét öntsük a tortaformába és 180 C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 10-15 percig. Közben egy lábosba tegyük be a cseresznyét, az almát, a konyakot, a rumot és két evőkanál cukrot, fahéjat és vaníliát. Közepes lángon, lefedve főzzük 15 percig. Az elősütött tortára öntsük rá a cseresznyés kompótot, majd a maradék tésztát. Süssük további 10-15 percig (tűzpróbáig)

Kínálás: porcukorral megszórva, melegen. A maradék joghurtot kis tálkában tegyük mellé.

.
Előző

Mini sajttorta...

Következő

Gyümölcsös kehely...

Kövess minket!