Hozzávalók (500g):
280 ml habtejszín (minél magasabb zsír százalékkal)
3 db tojás sárgája (körülbelül 50ml)
45g kristálycukor
3g pektin
60g étcsokoládé (60-65%-os)
40g pépesített banán
25g 20%-os, cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A habtejszínt kimérjük egy lábosba a tojás sárgájával együtt, ügyeljünk arra, hogy a tejszín és a sárgája teljesen elkeveredjen. A pektint és a kristálycukrot egy tálban összekeverjük. A tojásos tejszínt feltesszük melegíteni alacsony fokozaton. Amikor elérte a 35-40°C -ot, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk lassan a pektines cukrot és 83°C-ig főzzük. Ügyeljünk arra, hogy ne melegítsük túl, mert a tojás sárgája kicsapódhat. Egy tálba kimérjük a banánt, a csokit és a kakaóport. Ráöntjük a felmelegített tojásos, cukros tejszínt és botmixerrel elegyítjük. Laposabb tálba öntjük, megvárjuk míg picit kihűl, és betesszük a fagyasztóba. 20 percenként alaposan megkeverjük, míg teljesen kifagy.
Recept: Erdélyi Nóra, chocolatier, Bonbonier