2017. December 14. | Szilárda
Előző

Sült zabkása körtével és áfonyáva...

Következő

Málnahabos tekercs...

Banános csoki fagyi

Hozzávalók (500g):

280 ml habtejszín (minél magasabb zsír százalékkal)

3 db tojás sárgája (körülbelül 50ml)

45g kristálycukor

3g pektin

60g étcsokoládé (60-65%-os)

40g pépesített banán

25g 20%-os, cukrozatlan kakaópor

 

Elkészítés:

A habtejszínt kimérjük egy lábosba a tojás sárgájával együtt, ügyeljünk arra, hogy a tejszín és a sárgája teljesen elkeveredjen. A pektint és a kristálycukrot egy tálban összekeverjük. A tojásos tejszínt feltesszük melegíteni alacsony fokozaton. Amikor elérte a 35-40°C -ot, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk lassan a pektines cukrot és 83°C-ig főzzük. Ügyeljünk arra, hogy ne melegítsük túl, mert a tojás sárgája kicsapódhat. Egy tálba kimérjük a banánt, a csokit és a kakaóport. Ráöntjük a felmelegített tojásos, cukros tejszínt és botmixerrel elegyítjük. Laposabb tálba öntjük, megvárjuk míg picit kihűl, és betesszük a fagyasztóba. 20 percenként alaposan megkeverjük, míg teljesen kifagy.

 

Recept: Erdélyi Nóra, chocolatier, Bonbonier

Előző

Sült zabkása körtével és áfonyáva...

Következő

Málnahabos tekercs...

Kövess minket!