2017. Augusztus 19. | Huba
Előző

Csokis-kávés tortácska...

Következő

Mandulás mousse...

Áfonyás kávés cupcake

Hozzávalók (10 darabhoz:)


A tésztához:

250g fehér búzaliszt

35g burgonya keményítő

170g vaj

300g cukor

5g őrölt kávé

150g feketekávé

2 tojás

12g sütőpor

250g áfonya

 

A krémhez:

250g mascarpone

30ml kávé

70g habtejszín

60g porcukor

 

Elkészítés:

Kézi habverővel keverjük össze a tojásokat a cukorral.  Egy lábasban olvasszuk meg a vajat, közben keverjük össze a száraz alapanyagokat: a lisztet, a keményítőt, a sütőport és az őrölt kávét. Főzzük le a kávét és öntsük a tojásos masszához, majd lassan adagoljuk hozzá a lisztes keveréket. A friss áfonyát szórjuk meg egy kis liszttel, kicsit rázzuk meg, hogy a felesleg lekerüljön róla, majd egy fakanállal keverjük óvatosan a tésztához. Töltsük a tésztát kivajazott muffin formába és süssük 30 percig 180°C-on.

 

A krém elkészítése:

A tökéletes cupcake titka a tetejére kerülő krémben rejlik. Készítsük el a kávét, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Öntsük egy tálba és kézi mixerrel keverjük össze a többi hozzávalóval. Amikor a krém összeáll, tegyük habzsákba és díszítsük kedvünk szerint a cupcake-eket.

recept: Lavazza

Előző

Csokis-kávés tortácska...

Következő

Mandulás mousse...

Kövess minket!