2018. Június 19. | Gyárfás
Előző

Csirkemájas croissan...

Következő

Paradicsomos bredie...

Shakshuka

Hozzávalók (4 főre):

3 ek. olívaolaj
1 nagy vöröshagyma, apróra vágva
1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 piros kaliforniai paprika, felkockázva

1 chilli paprika

1 doboz darabos paradicsom, nyáron 6 nagy paradicsom, nagyobb darabokra vágva

4 tojás
2 ek. paradicsompüré
1 tk. kömény
1 tk. piros paprika, édes
ízlés szerint só, cukor, chilli por, bors
1/2 csomó petrezselyem, durván vágva 
5 dkg feta sajt

 
Elkészítés:
Vágjuk össze a hagymát, a fokhagymát, a paprikát, a chillit és a paradicsomot. Az olívaolajat egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel és adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát és a paprikákat. Folyamatos keverés közben pároljuk kb. 5 percig. Tegyük hozzá a paradicsomot és a paradicsompürét. Főzzük fel, majd alacsony hőmérsékleten főzzük további kb. 15 percig. Közben tegyük hozzá a fűszereket. Ezt követően evőkanállal csináljunk a paradicsomos masszába 4 mélyedést és helyezzük el bennük a tojásokat. A fakanál nyelével óvatosan keverjük össze a tojásfehérjét, de úgy hogy ne sérüljön meg a tojássárgája. Tegyünk a serpenyőre egy fedőt és pároljuk kb. 5 percig. Akkor jó, ha a tojás még egy picit folyékony.

 

Tálalás: szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel és feta sajttal. Kínáljunk hozzá pirított, fokhagymás bagettet és egy pohár jó minőségű száraz fehér bort.


Erika Kukri, svájci tudósító
Előző

Csirkemájas croissan...

Következő

Paradicsomos bredie...

Kövess minket!