2017. Június 27. | László
Előző

Kudu ragu ...

Következő

Töltött, rántott olívabogyó...

Paradicsomos bredie

Hozzávalók (4 adaghoz):

1 kg bárányhús

1 krumpli, kockákra vágva
1 kg paradicsom, hámozva, kimagozva, nyersen felaprítva
25 g vaj

1 ek. frissen őrölt paprika
1 tk. őrölt szerecsendió
1 tk. kurkuma
3 db közepes fej hagyma, felaprítva
1 tk. cukor
2 chili paprika

1 tk. köménymag
2 ek. friss, apróra vágott bazsalikom

ízlés szerint só


Elkészítés:

A húst felkockázzuk, s a zsíron addig sütjük, amíg egy kicsit meg nem barnul. Hozzáadjuk a sót, a kurkumát, a szerecsendiót és az őrölt paprikát, majd 30 percig pároljuk. Ekkor beletesszük krumplit, a paradicsomot, a hagymát, a chilit és a cukrot, s addig főzzük, amíg a hús egészen puha, omlós nem lesz.  Akkor jó, ha teljesen elpárolog belőle a felesleges folyadék és a paradicsom is teljesen szétfő. Utolsóként tegyük hozzá a bazsalikomot és a köménymagot. Keverjük jól össze és már csak egy-két percig főzzük. Kínálhatjuk magában egytálételként, vagy rizzsel.

Fábián Gabriella, az elitemagazin.hu dél-afrikai tudósítója

Előző

Kudu ragu ...

Következő

Töltött, rántott olívabogyó...

Kövess minket!