2020. Július 05. | Emese, Sarolta
Előző

Indiai csirkenyársak, fűszeres burgony...

Következő

Currys raguleves...

Currys tojássaláta

Currys tojássaláta
Hozzávalók (4 személyre):
6 tojás
1 ek földimogyoró-olaj (vagy olívaolaj)
1 vöröshagyma, apróra vágva
1 ek. thai sárga currykrém
4 ek. natúr joghurt
½ tk. só
1 marék friss korianderzöld, apróra vágva
1 csokor vízitorma, vagy ruccola
2 cukkini, vékony, rövid csíkokra vágva
1 friss zöld chilipaprika, kimagozva, apróra vágva
1 tk. halszósz
1 tk rizsborecet
3 ek. földimogyoró-olaj (vagy olívaolaj)





Elkészítés:
1. A megmosott tojásokat hideg vízben egy lábosba tesszük és felforraljuk. Tíz perc alatt keményre főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Meghámozzuk és félbevágjuk.
2. Közben az olajat egy közepes méretű serpenyőben felforrósítjuk. A hagymát megpároljuk benne, óvatosan, hogy megpuhuljon, de ne piruljon meg. Levesszük a tűzről és belekeverjük a currykrémet. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a joghurtot, a sót és a koriander felét. Félretesszük.
3. A vízitormát és a cukkinit elrendezzük egy tálon. A chilit elkeverjük a halszósszal, az ecettel meg az olajjal, és a zöldségekre öntjük.
4. A tetején elrendezzük a tojásokat, mindegyikre teszünk egy kanállal a joghurtos keverékből. Meghintjük a maradék korianderrel, és azonnal tálaljuk.
Előző

Indiai csirkenyársak, fűszeres burgony...

Következő

Currys raguleves...

Kövess minket!