2017. Június 28. | Levente, Irén
Előző

Cékla fasírozott...

Következő

Indiai zöldborsó korianderrel...

Samosa sütőtökkel

Hozzávalók:

A tésztához:

20 dkg liszt

8 dkg vaj

1/2 teáskanál só

1 dl víz

 

A töltelékhez:

30 dkg sütőtök

1 kisebb lilahagyma, apróra vágva

1 evőkanál olívaolaj

1 teáskanál koriander

1 teáskanál köménymag

1 mokkáskanál őrölt szerecsendió

1-2 evőkanál méz

 

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze a sóval, adjuk hozzá a vizet, és gyúrjuk össze könnyen nyújtható tésztává. Osszuk a tésztát ketté, majd nyújtsuk vékonyra őket. Olvasszunk fel öt dkg vajat, kenjük rá a tésztalapokra, majd a lapokat helyezzük egymás tetejére úgy, hogy a vajas felük kerüljön felülre. Tekerjük fel, majd tegyük lisztezett tálcára és 1-2 órára tegyük a hűtőbe.

 

A töltelékhez kockázzuk fel a sütőtököt, főzzük puhára és szűrjük le. A koriandermagot és a köménymagot törjük össze. Egy serpenyőben olívaolajon pároljuk üvegesre a lilahagymát, majd adjuk hozzá a koriandert és köménymagot. Ha megpirult szórjuk rá a szerecsendiót, adjuk hozzá a sütőtököt és a mézet, keverjük alaposan össze. Kevergetve pár perc alatt pároljuk össze a hozzávalókat.


A lehűlt tésztát vágjuk 8 darabba. Lisztezett felületen tenyérrel kicsit nyomjuk le, majd nyújtsuk vékonyra a tésztákat. Helyezzük a tésztákra a kihűlt tölteléket, és formázzunk háromszögeket. Így is hagyhatjuk, de ha szép formásra szeretnénk, akkor az ujjainkkal nyomkodjuk le körben a széleit.

Helyezzük a sima felükkel felfelé a megtöltött tésztákat egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd olvasztott vajjal vastagon kenjük be a tetejüket. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten süssük ropogósra. Kb. 30-35 perc.
Előző

Cékla fasírozott...

Következő

Indiai zöldborsó korianderrel...

Kövess minket!