2018. November 17. | Hortenzia, Gergő
Előző

Zöldséges tésztaleves...

Következő

Töltött padlizsán...

Koreai csirkepaprikás

Hozzávalók:

1 egész közepes méretű csirke

4 közepes méretű burgonya

10 dkg sárgarépa

1 közepes méretű vöröshagyma

6 csésze húsleves alaplé

1 szál zöldhagyma

1 erőspaprika

 

Csirkepáchoz:

őrölt feketebors

fehérbor

citromlé

 

Fűszerszószhoz:

3 ek. chili paprika paszta

3 ek chili paprikapor

5 ek. szójaszósz

2 ek. fehérbor

1 ek. méz

1 euk. barnacukor

1 ek. apróra vágott fokhagyma

1/2 ek. gyömbérpor

1 ek. szezámolaj

 

Elkészítés:

Mossuk meg a csirkét és vágjuk apróbb darabokra. Keverjük össze a pácnak valókat és forgassuk meg benne a csirkedarabokat. Helyezzük min.fél órára a hűtőbe. A burgonyát, sárgarépát, vöröshagymát vágjuk fel kb. 3-3 cm-es darabokra. Az erőspaprikát és a zöldhagymát 2 cm-esre.  A húsleves alaplébe főzzük félig puhára a bepácolt húst. A forrásközben keletkező habot szedjük le. Készítsük el a fűszerszószt. Amikor a hús félig puha tegyük bele a fűszerszószt és a zöldségdarabokat, majd főzzük majdnem puhára. Végül adjuk hozzá a zöldhagymát, erőspaprikát és ízesítsük szezámolajjal és sóval. Főzzük pár percig, míg egészen puha nem lesz.

Előző

Zöldséges tésztaleves...

Következő

Töltött padlizsán...

Kövess minket!