2020. Július 09. | Lukrécia
Előző

Samosa sütőtökkel...

Következő

Bárány mentával, fahéjjal...

Indiai zöldborsó korianderrel

Hozzávalók (4 személyre):

80 dlg Bonduelle zöldborsó

1 evőkanál vaj (2 dkg)

1 fej vöröshagyma, felaprózva

egy kb.5 cm-es gyömbér, lereszelve

2 piros chili, finomra vágva

fél teáskanál garam masala

1 evőkanál friss koriander, felaprítva

ízlés szerint só

 

Elkészítés:

A hagymát süssük aranybarnára a vajon, majd vegyük ki. Helyezzük az edénybe a zöldborsót, kevés vizet hozzáöntve pároljuk puhára. Adjuk hozzá a hagymát, a gyömbért, a chilit, és főzzük 2-3 percig. Végül megszórjuk a garam masalával, a korianderrel, és ízlés szerint sózzuk.

Graham masala egyszerű elkészítési módja:

Hozzávalók:

4 evőkanál egész koriander
1 evőkanál római kömény
1 evőkanál szemes fekete bors
1 evőkanál szárított gyömbér
3-4 szem fekete kardamom
¾ evőkanál szegfűszeg
¾ evőkanál fahéj
¾ evőkanál babérlevél

Elkészítés:

A szárított gyömbér kivételével pirítsuk meg az alapanyagokat (kb. 4 perc). Hagyjuk kihűlni. A kardamomból vegyük ki az apró magokat, keverjük hozzá a többi fűszerhez. Tegyük hozzá a gyömbért, majd az egészét őrüljük meg kézi mozsárral vagy kávédarálóval. Több hónapig eláll, ha sötét, száraz helyen tároljuk.

 

I
Előző

Samosa sütőtökkel...

Következő

Bárány mentával, fahéjjal...

Kövess minket!