2017. Április 29. | Péter
Előző

Indiai karfiol...

Következő

Cékla fasírozott...

Indiai sült kacsamell

Hozzávalók:

80 dkg kacsamell

50 dkg vöröshagyma

12,5 dkg darabolt konzervparadicsom

2 ek. olívaolaj

3-4 babérlevél

4 db zöld kardamomhüvely, bevágva

5 cm hosszú fahéjrúd

4 db szegfűszeg

2 kk. őrölt koriander

1 kk. őrölt kömény

2-3 gerezd fokhagyma, összevágja

2 kk. reszelt gyömbér

1 kk. paprika

0.5 kk. kurkuma

0.5 kk. garam masala (indiai fűszerkeverék)

2 ek. friss koriander zöld, összevágott

ízlés szerint só

 

Elkészítés:

A kacsmellet tisztítsuk meg, távolítsuk el a bőrt és a zsírt, vágjuk 2,5 cm-es kockákra. A megtisztított hagyma egyik felét vágjuk durvára, 2,5 dl vízzel tegyük egy lábasba és forraljuk fel, majd alacsony hőfokon, fedő alatt kb. 10 percig főzzük. Ezt követően turmixoljuk, majd tegyük felre. A maradék hagymát vágjuk egészen apróra.

 

Az kacsahúst egy serpenyőben közepes lángon az olívaolajban süssük kb. 4-5 percig, amíg barnulni nem kezd. Vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre.  A fennmaradt olajhoz adjuk a babérlevelet, a kardamomhüvelyt, a fahéjat (törjük 2-3 darabra) és a szegfűszeget. Pár másodpercig pirítsuk, majd tegyük hozzá az összevágott hagymát és kevergetés mellett kb. 7-8 percig süssük, amíg el nem kezd barnulni. Tegyük hozzá a többi fűszert, a koriandert, a gyömbért, a cayenne-i borsot, a köményt, a fokhagymát, a paprikát és a kurkumát, és pároljuk 1 percig. Ezt követően adjuk hozzá az eddig félretett, pépesített hagymát, és gyakori kevergetés mellett főzzük kb.5 percig. Tegyük bele a konzervparadicsomot és újabb 5 percig főzzük.

 

Tegyük vissza a kacsát a serpenyőbe, öntsünk rá 1,5-2 dl vizet. Forraljuk fel, majd fedő alatt, alacsony hőfokon főzzük kb. 30 percig. Ha szükséges, öntsük fel vízzel. Ízlés szerint sózzuk, és időnként megkeverve főzzük egészen addig, amíg a kacsa meg nem puhul. (kb. újabb fél óra). Ha már puha a kacsa, akkor növeljük a lángot és kevergetve néhány perc alatt sűrűsítsük be a mártást. Ekkor adjuk hozzá a garam massalát és az összevágott koriandert. Ekkor már csak egyet kell rottyantani rajta, hogy az ízek összeérjenek.

 

Tálaláskor szórjuk meg friss koriander levéllel, köretnek egy semleges ízű főtt rizst adjuk mellé.

 

 

Előző

Indiai karfiol...

Következő

Cékla fasírozott...

Kövess minket!