2017. December 18. | Auguszta
Előző

Csípős tintahal...

Következő

Indiai sült kacsamell...

Indiai karfiol

Hozzávalók:

1 nagyobb fej karfiol

1 közepes vöröshagyma

1 marék zöldborsó

2 dl kókusztej

3 cm friss gyömbér, reszelve

3 gerezd fokhagyma

1-2 db chili paprika

1 tk. kurkuma

1 tk. curry

1 marék friss korianderlevél

1 ek. olivaolaj

ízlés szerint só, bors

 

Elkészítés:

A vöröshagymát vágjuk finomra, a karfiolt szedjük kisebb rózsákra. A hagymát az olívaolajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a gyömbért, a zúzott fokhagymát, forgassuk bele a karfiolt és a zöldborsót. Adjuk hozzá a többi fűszert is és egy kevés vizet aláöntve fedő alatt pároljuk.  Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ha már majdnem puha öntsük hozzá a kókusztejet. Forraljunk egyet rajta és már kész is. Díszítsük korianderlevelekkel. Főtt rizzsel tálaljuk

Előző

Csípős tintahal...

Következő

Indiai sült kacsamell...

Kövess minket!