2020. Július 02. | Ottó
Előző

Ázsiai tenger gyümölcsei leves...

Következő

Currys tojássaláta...

Indiai csirkenyársak, fűszeres burgonyával

Indiai csirkenyársak
Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg csirkemellfilé
1 ek olaj
2 dl kefír/joghurt
1 ek citromlé
1 közepes vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
kb. 2 cm gyömbér
1,5 tk só
1 ek őrölt pirospaprika
1 tk őrölt római kömény
1 tk őrölt koriander
1 tk garam masala
1 tk kurkuma

Körethez:
6 nagy krumpli
kevés olaj
2 púpozott tk barna mustármag
1 tk hing (elhagyható)
2 púpozott tk római kömény (őrölt vagy egész ízlés szerint)
2 púpozott tk koriander (őrölt vagy egész ízlés szerint)
2 tk kurkuma 3 ek szezámmag (fehér vagy fekete)
1/2 citrom leve
só, frissen őrölt bors

Elkészítés:
A húst megmossuk, megtörölgetjük, ujjnyi vastag hosszú csíkokra vágjuk és egy fedeles műanyag dobozba tesszük. A hagymákat és a gyömbért megtisztítjuk, felaprítjuk, és a többi hozzávalóval együtt belekeverjük a kefírbe/joghurtba. Ezzel a páccal nyakon öntjük a csirkecsíkokat, és lefedve egy éjszakát pácoljuk a hűtőben. Másnap lecsepegtetjük, és egyesével felhúzzuk 1-1 grillnyársra, majd kevés olajon kisütjük egy grillserpenyőben.

A krumplikat héjukban megfőzzük, majd meghámozzuk, falatnyi kockákra vágjuk. Ha egész fűszereket használunk, akkor a római köményt és a koriandert mozsárban megtörjük. Egy wokban, vagy nagy serpenyőben kevés olajat hevítünk, kipattogtatjuk rajta a mustármagokat, majd hozzáadjuk a többi száraz fűszert. Kevergetve mérsékelt lángon pirítjuk ügyelve, hogy ne égjenek meg, közben beleszórjuk a szezámmagot is. Kis idő múlva beleforgatjuk a krumplikockákat, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk a citromlével.

Lucullus Baráti Társaság

Előző

Ázsiai tenger gyümölcsei leves...

Következő

Currys tojássaláta...

Kövess minket!