Csípős tintahal

Hozzávalók (4 személyre):

40 dkg tintahal 
1 fej vöröshagyma 
1 fej lilahagyma 

1/2 cukkíni 
1/2 sárgarépa 
2 cikk fokhagyma 
1 piros és 1 zöld kaliforniai paprika 

2 közepes méretű paradicsom
1/2 ek. csilipaszta  
ízlés szerint csilipor 
1 ek. szójaszósz 
ízlés szerint  só, bors
2  tk. cukor 
1 ek. szezámolaj 
1 ek. pirított szezámmag 
olívaolaj

 

Elkészítés:

A tintahalat vágjuk csíkokra és irdaljuk be. A hagymákat vágjuk egész vékonyra, a többi zöldséget pedig apró kockára. A fokhagymát fokhagymanyomón nyomjuk át. A fokhagymát, a tintahalat, a zöldségeket – kevés olajon – pirítsuk át, ha lehetséges akkor egy wokban, de ha ez nincs, akkor egy serpenyőben. Adjuk hozzá a csilipasztát, a csiliport, a fűszereket, a szójaszószt, majd a szezámolajat és a szezámmagot. 

A távol-keleti országokban rizzsel fogyasztják, de mi most al dantére főzött spagettivel javasoljuk.