2017. Augusztus 20. | István
Előző

Indiai sült kacsamell...

Következő

Samosa sütőtökkel...

Cékla fasírozott

Hozzávalók:

1 csésze reszelt cékla

½ csésze csicseriborsó liszt

¼ csésze sütemény liszt

1 hagyma, apróra vágva
2 zöld chili, apróra vágva
néhány curry levél, (ha nincs 1 tk. curry por)
1 tk. gyömbér-fokhagyma krém

ízlés szerint piros chili por

ízlés szerint só
1 tk. apróra vágott koriander
olaj kisütésekhez

Elkészítés:

Reszeljük le a céklát. Közben az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben. Tegyük a céklát, a csicseriborsólisztet, a süteménylisztet, a hagymát, a chilit, gyömbér-fokhagyma pasztát, piros chili port, 1 tk.forró olajat, a sót, koriander és az apróra vágott curry levelet egy keverő tálba. Keverjük jól össze víz hozzáadása nélkül (nedvességnek a cékla is elegendő). Ha szükséges, nagyon kevés vizet adjunk hozzá. Formázzunk belőle citrom nagyságú golyókat, és lapítsuk le egy kicsit a tenyerünkben. Forró olajban süssük aranybarnára.

Előző

Indiai sült kacsamell...

Következő

Samosa sütőtökkel...

Kövess minket!