2020. Július 04. | Ulrik
Előző

Indiai zöldborsó korianderrel...

Következő

Currys csirkemell...

Bárány mentával, fahéjjal

Hozzávalók (4 személyre):
8 bárány karaj szelet
1 evőkanál és
1 teáskanál extra szűz olívaolaj
1 közepes vöröshagyma, felaprítva
2 evőkanál apróra vágott friss menta, vagy 2 teáskanál szárított
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál só ízlés szerint frissen őrölt bors
3 csésze kockára vágott paradicsom (4-5 közepes méretű)
1/3 csésze víz 1
2 dkg zöldbab, tetszőleges darabokra vágva

Elkészítés:
Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és pirítsuk aranybarnára. Adjuk hozzá az 1 evőkanál friss mentát, a fahéjat, az ½ teáskanál sót és ízlés szerint borsot. Pirítsuk állandó keverés mellett, közepes hőfokon kb. 30 másodpercig. Adjuk hozzá a paradicsomot és a vizet, és magasabb hőfokon főzzük addig, amíg a paradicsom összeesik. Ez kb. 2-3 perc. Ekkor tegyük hozzá a zöldbabot. Vegyünk vissza a hőfokozatból, fedjük le és főzzünk – időnként megkeverve – amíg a zöldbab is megpuhul (kb. 12 perc). Közben a megmaradt sóval és borssal dörzsöljük át a bordák mindkét oldalát. Forrósítsuk fel a maradék olajat egy serpenyőben, vagy tűzálló tálban. Tegyük bele a báránybordákat és pirítsuk mindkét oldalát 2-2 percig. Ezt követően tegyük be az előmelegített sütőbe, és közepes hőfokon, vastagságától függően 8-14 percig süssük. Tálaláskor helyezzük a bárányborda mellé a mentás zöldbabot, és tehetünk mellé kuszkuszt.
Előző

Indiai zöldborsó korianderrel...

Következő

Currys csirkemell...

Kövess minket!