2019. November 17. | Hortenzia, Gergő
Előző

Currys csirkemell...

Következő

Indiai csirkenyársak, fűszeres burgony...

Ázsiai tenger gyümölcsei leves

Hozzávalók:
45 dkg tenger gyümölcsei
1 liter halleves
1 citromfű – hosszában kettévágva
1/2 zöldcitrom hámozott héja
2.5 cm gyömbér,
1 póréhagyma (kb.10 cm)
¼ tk chili püré
2 ek. felaprózott koriander levél
szeletelt chili

Elkészítés:
A hallevest felfőzzük a zöldcitromhéjjal, chili pürével, citromfűvel és felaprózott gyömbérrel. Amikor forr, takarékra tesszük és további 10-15 percig főzzük. Ekkor levesszünk a tűzről, és átszűrjük a levest. Ezt követően hozzáadjuk az apróra felszeletelt póréhagymát és a tenger gyümölcseit, majd további 3-4 percig főzzük. Ízlés szerint sózhatjuk, és chili paprika pürét is tehetetünk még bele, de óvatosan, mert tálalás előtt a levest megszórjuk a felszeletelt chilivel a koriander levéllel.
Előző

Currys csirkemell...

Következő

Indiai csirkenyársak, fűszeres burgony...

Kövess minket!