2019. November 13. | Szilvia
Előző

Zöldséges tésztaleves...

Következő

Kókuszos currys garnélarák tésztáva...

Ázsiai rákos wonton saláta

Hozzávalók a főételhez:

10 dkg (kb. 10-15 db) garnélarák

1 db közepes méretű római saláta

2 csokor koriander

20 szál (kb. 2 csokor) vízispenót

2 ek olívaolaj

1 gerezd fokhagyma

csili ízlés szerint

10 dkg szögletes (kocka) wonton

10 g földimogyoró

2 teáskanál szezámmag

4 db újhagyma

 

Hozzávalók a dresszinghez:     

150 g földimogyoróvaj

3 ek szójaszósz

2 ek szezámolaj

1 ek rizsecet

1 ek földimogyoró olaj

4 ek méz

1 teáskanál csiliszósz

1 gerezd fokhagyma

2 cm gyömbér

0.5 dl víz

 

Elkészítési mód:

  1. A dresszinghez minden elemet az aprítógépbe tesszük és krémes állagúra aprítunk, hogy egy selymes salátaszószt kapjunk.
  2. A felforrósított napraforgó olajban süssük ki a vékony csíkokra vágott wontonokat. Vegyük ki őket óvatosan az olajból, és papírtörlőre helyezve csöpögtessük le a felesleges olajat.
  3. A megtisztított garnélarákot egy kevés olívaolajon serpenyőben, chilivel és fokhagymával megpirítjuk.
  4. A megmosott római salátát leveleire szedjük. A leveleket hegyüktől szárukig, azaz fentről lefelé csíkokra vágjuk, vagy összetépkedjük. Hasonlóan járunk el a vízispenót leveleivel is.
  5. Egy-egy serpenyőben megpirítjuk a mogyorót és a szezámmagot is.
  6. Egy nagyobb tálban összekeverjük a salátaleveleket a pirított magokkal és a karikára vágott újhagymával, valamint a korianderlevelekkel. Az egészhez hozzáadjuk a garnélarákot és a dresszinget, majd óvatosan összekeverjük. A legvégén rátesszük az egészre a pirított wontont.

Recept: Marton Adrienn

 

Előző

Zöldséges tésztaleves...

Következő

Kókuszos currys garnélarák tésztáva...

Kövess minket!